29 september

Måste bara berätta om hur söt Karro var idag på cirkusen. En liten tjej har satt fast ena foten och ska sätta fast den andra. Den andra foten blir inte direkt bredvid den första, utan snarare i samma höjd som armhålan. Då säger Karro snällt: "Ojdå, det blev visst lite snett" och ser ut som om det blivit  lite, bara lite lite lite snett. Inte ena foten där nere där fötter ska vara och den andra nästan vid huvudet
Fast den lilla tjejen som fastnade gjorde ett svårt trick och är allmänt väldigt duktigt. Så det viktiga i det jag  nyss skrev  var att  Karro verkligen såg  jättesöt  ut när hon är trött och less och  försöker  vara så positiv och  snäll som  möjligt.

Nu ska jag sova  jättegott
Godnatt och puss

Don't you know you really gotta...

Jag sitter just nu och gör sammhällsläxa. Det kan knappast gå särskilt bra, tänker du. Om du bara visste hur rätt du hade. Att vi dessutom har samhälle på de två jobbigaste timmarna i veckan gör att man aldrig är fullt medvetande om vad som händer. Flera gånger har det bara varit tur att jag inte somnat. Så på ett frågepper jag har i läxa hade jag skrivit "Läxa nästa onsdag, till onsdagen efteråt". Översatt till svenska kan det betyda att jag ska göra frågorna för att vi är ledig från allt  förutom språk. Om jag hört rätt.
Efter att jag svarat på frågor och skrivit en krönika om demokrati ska jag lära mig stava bland annat abborre. Åh så meningsfullt...

Jag måste också få säga att jag inte förstår mig på hösten. Löven blir röda gula, sedan bruna och döda. Vinden är  iskall och blåser igenom alla varma jackor och vantar. Himlen är grå och full med regn. Den liksom skrattar skadeglatt att sommaren, värmen och ljusa tider är över. De sommargröna och sedan vackra sensommar-gula löven flyger bort. Kvar av träden blir färglösa skellett. Allting vissnar och fryser. Alla stänger in sig. Jag kan bara inte se det vackra i allt det.
Tacka vettja sommaren!
Jag måste få tacka för gårdagskvällen också. Tårana sprutade av skratten.

Nu ska här pluggas!!
Puss från mig

We could have named her Anna



Annika Norlin som Hello Saferide. Med låten Anna!

This ain't a song for the broken hearted

Vaknade halv tolv idag. Telefonen ringde.
Jag har deppat sedan dess. Du vet sådär som det känns när man kliver upp sent, upptäcker att resten av familjen redan hunnit åkt bort, att man är helt själv i huset och det finns ingenting att göra. Äter frukost framför tv:n medans man undrar om man ska ta bussen in till stan eller så. Sedan tittar man på klockan och förstår att det inte är någon större mening med att åka in till stan för att när man tagit en buss, de som aldrig går på helgerna, så har affärerna nästan stängt när man kommit in till stan.
Då äter man lugnt sin frukost framför tv:n där man ser på något meningslöst program medan himlen utanför är mörkgrå och löven blåser ned från träden. Sedan, samtidigt som man dricker varm choklad, funderar man vad man ska hitta på idag. Plugga kanske? Det borde jag göra. Men nej. Inte nu. Kanske sen. Efter det hamnar man framför datorn, där man är lika uttråkad som någon annanstans. Såklart.
Nu kom familjen hem och det blir lite liv i huset. Skönt.
Jag kanske ska ta och baka något.

Och som pricken över i:et på min trisstess så har min förkylning inte blivit bättre. Hostan finns kvar och halsen känns som ett smalt sugrör och drar ihop sig helt ibland. Sådär så att det inte går att andas. Det kunde varit värre, jag är glad att jag slipper bihålsinflammationen. Men blir det inte bättre snart ringer jag en läkare. Träningarna börjar ju snart.

Tack för gårdagen måste det tilläggas! :)
Puss från mig

Varje dag, en dag närmare helgen

Hej, kära blogg!
Trevligt att ses igen, eller NOT, eftersom det betyder att jag inte har något bättre för mig. Tragiskt...

Och tänk att Emma blev firad idag. Maria med följe sprang ner på stan och köpte blommor medan vi andra var duktiga och satt och gjorde skanskaprov. Sedan, utan att Emma hade någon aning om det, blev det fika och tillfälle att prata om allt och inget. Trist att vi nästan aldrig träffas längre, när vi gick i samma klass, eller åtminståne samma skola träffades vi ju hela tiden. Nästan varje lektion, nästan varje rast, nästan varje helg, helt enkelt nästan hela tiden. Måste erkänna att jag saknar det ibland. Vi sa att vi skulle träffas lika mycket nu, men det är bara sånt man säger, för det går inte. Men vi sa att vi aldrig skulle tappa kontakten, det är sånt man säger, men det är inte 'bara' och inte lögn, det är det sannaste jag skrivit här.

Nu ska jag äta efterätt, hörde rykten om att det blir något riktigt gott. Sedan tar jag min cykel och åker till Julia tror jag.

Puss från mig

Ibland blir jag bara irriterad och äcklad.

Jag vet bara en, en ända som är mera glömsk än mig...

Morfar, som är lite smått senil och gammal.
Jag fick upptäcka idag att man inte blir av med förkylningen om man glömmer koftan hemma(även fast jag nästan satt en lapp i pannan om att komma ihåg den). Sedan märkte jag att det blir väldigt kallt utan kofta ute och i ett klassrum med alla fönstren öppna. Oskar tittade ut och sa att det var sommar, men hans drömmar gjorde ju knappast att det blev varmare.

Jag tror det är dags att återinföra en  gammal goding. Veckans kommentar!! Wiiiihii
Hittills så har jag tre nominerade till det ärofyllda priset(hm, beror ju på hur du väljer att se på det):
Madde sitter och berättar om sin väg med cykel hem från stan då hon säger: Du vet den där grusförsbacken?(eller något väldigt liknande).
Sedan ska Oskar berätta om något som hände för ett antal år sedan och börjar med: För flera lämmelår sedan. Ljusår och hundår har man ju hört talas om men att man kunde räkna tid i lämmelår...
Tillsist, idag när jag slutat skolan möter jag språkare och Eve. Eve kommer skrattandes fram till mig och säger:Anna! Vetu var jag hittade mina spanskaböcker? I KYLSKÅPET!!  Ack, ack. Lilla Evelina, i kylskåpet ska man ju ha mat, spanskaböckerna ska man ha på skolan.

Visste du att en dator kan ha sömnproblem? Min bärbara har tydligen "sleep problem" iallafall. Vad gör man åt det? Ger den sömntabletter? Sjunger vaggvisor för den? Gissa varför jag och teknik inte går ihop.

Jag har redan räknat veckorna till nästa lov och till julafton. Snart är det sommarlov. Jag borde plugga, men skulle hellre göra något annat, nästan vad som helst.
Puss från mig

P.s. Tack för gårdagskvällen(gissar att Anna någon gång kommer läsa detta inlägg). Det var iallafall trevligt!

Underlig dag, kan man kalla det

Dagen fortjusatte bättre än den börjat kan jag berätta. Nu siter jag hos Oskar och väntar på en supermiddag :)

När jag klivit av bussen i morse mötte jag Knutte som också missat "tjugo-i-bussen", lite komiskt, sen träffade jag Max i lyan. Det var ju trevligt eftersom jag inte träffat de sen skolavslutningen(?) kanske.
Och jag har knappt gjort något på skolan idag, eftersom vi har matteprov på torsdag istället så dagens matteletioner var grymt onödiga, sen var jag inte med på idrotten och då var det bara svenskan kvar.
Ååh vad jag gjort meningsfulla saker idag...

Nu ska jag vara social
Puss

Buss helvete

FUCK!! Jag missade nyss bussen.
Då får jag ta den nio och våran matte slutar 9.35 vilket betyder att de där två-tre talen jag skulle behövt få förklarade hinner jag inte få förklarade innan matteprovet...
Men så går det när man är lat och inte orkar gå på hela repetitions-lektionen...

Nu måste jag rusa
Puss

En vecka

Nu, idag har vi haft träningsuppehåll i precis en vecka. Vilket betyder förbud från allt som har med friidrott att göra, jag får inte ens stsicka ut och springa!!
En vecka har gått, två hela veckor kvar!!
Och det gör mig redan galen, jag har så mycket energi över att jag inte vet jag jag ska göra, att hitta på något att göra med all tid är nästan ännu jobbigare. Att jag dessutom varit halvt död i en vecka nu på grund av förkylningen gör det inte bättre. Igår var första dagen jag var ute och rörde på mig utan att bli helt utmattad och utan att få hosta. En inte särskilt lång promenad i snigelfart. Idag cyklade jag till farmor och farfar, grymt härligt!
Farmor bjöd som vanligt på godis kakor och paj med "vaniljvisp". Farfar var lika glad som vanligt och satt som vanligt och tittade på sport på tvn. Men farmor var mer krok-ryggig och stelare än vanligt, har börjat äta varan(blodmedicin) och har jobbig hjärtklappning fick jag veta. Det var inte som vanligt och inte bra heller. Lilla älskade farmor.

Godnatt världen, puss

Varför ska alltid de bästa människorna råka ut för något
Du får se till att bli bättre igen, farmor

har du hört om han som bränner sina skepp precis när han fått dem att flyta

Jag har insett varför min blogg är lite trist(mitt intryck iallafall), därför att jag skriver bara här när jag har det lite småtråkigt. När det händer något riktigt kul eller något förjävligt så har jag varken tid eller lust att skriva här.
Så, nu fick du en förklaring.
Nu väntar jag bara på att Sabina ska ringa. Ring, ring, ring, jag har tråkigt.

Puss från mig

P.s.  Jag hittade nyss hundra kronor i en skrivbordslåda ;) D.s

Du litade på ett löfte från en lögnare.
Förbannad, överlycklig

Winnerbäck-lyssna och njut


Dagen innan 20 september, en dag efter 18 och sju dagar innan 26 september

Kära du.
Jag vet inte hur jag ska säga det här, men jag avskyr dig.
Jag tror att jag förstod det när du satte bojor på mig i kvinnokläder, och jag såg dig hälla sirap på min advokadoplanta.
Jag är säker på att du är köldskadad nog att förstå att det inte finns någon lösning.
Jag skickar tillbaka soffdynorna, men jag behåller ditt foto som ett minne.
Du ska veta att jag intervjuas av Aftonbladet om vår vänskap.
Varma hälsningar, Anna.

Jag kanske sagt det förut, jag har väldigt lätt för att bli uttråkad.

Ikväll drar vi till Brunflo(intressant fakta).
Om någon vecka är det klassfest hos Oskar, trevligt värre!
Idag träffade jag en massa jag inte träffat på jättelänge(känns det som iallafall) det var skojsigt(världens fulaste ord skrev jag nyss också).
Snart är det middag. Gott!
Min klass är helgalen, dock helkul också. Och helsämst på brännboll.
Jag är inte lika förkyld nu.
Och mitt liv är kul nu, om man ser det från det ljusa sidan.
Om man ser det från den mörka sidan så saknar jag Sabina, faktiskt väldigt mycket (och Karro också såklart, men hon är ju än svikare! Ne jag är glad för att hon valde det som kändes rätt) Och självklart Emma också! Länge leve 91a!
Ännu en mörk sak är att Eve har lagt in en bild på mig i bh i nån mapp på datan. Hon är död!

So long
Puss från mig

När allting var dåligt går det bra, när allting är bra...

Och lever så mycket man hinner

Vilken smått meningslös dag.
Jag hade exkursion(rätt stavat?) idag på Öneberget, halv nio till elva, sen var nästa lektion klockan tre. Så vi  var på öneberget där vi fikade i en timme nästan. Jens hade bakat krämbullar och Mathias hade gjort grymt goda chokladmuffins.
Sen åkte vi till Maddes lya med i någon timme. Och så var det ju självklart kul att jag var väldigt bäst på bluffstopp ;)
Innan riö-teorin hann jag ta kort(till det här kortet med en ful bild på Wargen och ett hål för nyckkelring i)  ockå,  jag ser inte riktigt klok ut kan jag lova.
Efter teorin  var det bråttom till cirkusen för att få nyckel och städa trodde jag ja. Nyckeln fick jag, men de som varit där innan hade städat så fort och effektivt att det var städat överallt förutom att det inte var sopat på ena toaletten, så för att slippa känna mig lat så sopade jag det och åkte sedan hem,

Och för att  fortsätta på min meningslösa dag så har jag suttit och  funderat  vad man ska  skriva på min blogg. Och  varför alla  överhuvudtaget vill ha så många läsare och kommentarer? Skriver man om mode får man många läsare, men det är inget för mig. Så jag fortsätter nog att skriva alla ointressanta saker(OCH en del intressanta) saker här och jag vet ju att iallafall Sabina ändå kommer läsa min blogg varje dag.

Nu hände det en läskig sak(det kanske är ett tecken Sabina) i en låt sjöng Winnerbäck "...och nu ringer telefonen..." Och så ringde den precis!!
Hmm... Ett tecken på att jag börjar bli trött kanske.
Puss och  godnatt

Det är väl tanken som räknas ändå
jag skulle önska att tanken var klar

Confetti to the people

Photobucket

Det börjar visst bli höst, men den är aldrig lika grym och svartvit som man tror

Hemma från skolan idag och nu är jag så rastlös så jag spricker. "Är du dum?!" tänker du då, "det är ju jätteskönt att vara hemma själv och ta det lugnt".
Jojo, en eller två timmar kanske. Men när klockan blivit tolv och det var dags för lunch hade jag varit själv i tre timmar och sett hela spiderman 2 och hunnit med en massa mer. Då skulle jag vara hemma själv i över tre ttimmar till! Sjukt långtråkigt kan jag berätta. Men jag har iallafall hunnit med en massa i matten och ännu mera skolarbeten, det mesta jag skulle ha gjort, förutom spanskan. Jag skulle översätta två texter och skriva en text. Men va fan! Hur kan man översätta en text när de ord man inte kan varke nfinns i ordlistan i boken eller i andra ordlistor? Jag gav upp, jag ska kämpa i de flesta ämnen, men för tillfället tar jag det lugnt i spanskan. Jag ska bara se till att klara provet som kommer snart.

Jag är redan grymt less på hösten, på höstsnuva, mörka kvällar, kalla vindar(stormar) och på en sol som inte längre värmer. Så i min leda sitter jag och lyssnar på Winnerbäck och harändrat min design till en annan lite roligare :) Wii!
Nu ska min lilla bror ha datan så jag ska nog ge han den nu.

Puss

En gång till?

Sen du var här har allt bytt färg

Jag är halvt död idag. Men också halvt levande, om man ser det så.
Bihålsinflammationen gör så det gör ont varje steg jag tar.
Men jag har inte tid att stanna hemma och bli frisk.
Jag kände att jag inte hade något vettigt att skriva här, men så kan jag ju ge er några modetips(bara för att jag hatar sånt). Sabina sa ju att jag såg så "modern ut" idag.

Så höstens modetips är:
Lila
Eller blått, det finns en blå nyans  för alla tillfällen ;)
Färglatt, färger, inte enbart grått och svart(blått är snyggt)
Senapsgult(Eller blått om man inte passar i gult)
Färgade skor(t.ex kornblåa)
Färgade tights/strumbyxor(lila? Gula? Eller blått kanske?!)
En mysig jacka(såg en jättefin i Uppsala. Blå ofc)

Eller så borde man i sådanahär listor skriva 'Ha på dig kläder du gillar  och färger du trivs i'. För  det  är ju ändå ända sättet att "skaffa sig en snygg stil". Jag ser ut som JAG och du som DU, det blir väl ändå  bäst så va?

Nu ska jag se till att inte vara zombie imorgon, dvs nu går jag till min säng för att sova.

Sov så gott ! Puss

Talk to me

Åh vilken underbara dag... not

Bihålsinflammation
En jävla hosta
Trött, tröttare, tröttast
Läxor
Ingen T9 på telefon

Men va fan, idag är jag mest glad för att andra halvan av bill och bull lever.
Imorrn tar vi nya tag.

Pussar av kärlek till de jag älskar


Ett rubriklöst inlägg

Nu hamnade jag här igen, framför Eves dator på vårat hotellrum i Uppsala.
Jag sitter här med en kopp kaffe och mörk cholkad. Med en tv bredvid mig som tickar högt, även efter att jag stängt av den och dragit ur alla sladdar som gick dra ur.
Emma ligger och sover och Eve är inne hos Liv o co, jag är trött i huvudet på grund av förkylningen och jag är trött i kroppen efter dagens tävlande i kylan. Därför är det ganska störande att jag är psykiskt pigg och inte orkar gå och lägga mig. Men ändå inte tillräckligt pigg för att ta tag i alla matteuppgifter som ligger bredvid och stirrar elakt på mig. Jag har ingen ork att sätta mig och göra matte på en fredag, fredag kväll och matte, no way. Så då sitter jag här, själv, lyssnar på Jason Mraz dricker kaffe. Ojoj vilken syn...

Idag har jag svullat. Ätit godis och hamburgare på arenan. Sedan skulle jag, Eve och Emma äta middag, klockan var halv tio så då orkade jag inte säga nej till Max's kladdiga hamgurgare. Jag drack läsk till det också, för första gången på flera månader, det var inte godare än sist. Läsk är inte min grej alltså, kolsyra är okej, men läsk nej. Hamburgare är inte gott det heller för den delen. Men äta bör man( annars dör man).

Imorgon tar vi tåget in till huvudstaden, för att vara där hela dagen. Vi kunde välja mellan det eller att åka till Sollentuna klockan sju, ett ganska så lätt val.
Sen på kvällen skulle det tydligen vara något kul här i Uppsala, fast Uppsala är ullt av Max-hängande patetiska fjortisar. Tur då att vi, übersköna jämtar är här ;)

Så, nu har jag fått iden att gå, litegrann iallafall. Och nu spelas 'Love för a child' också. Och nu kom Eve tillbaka, perfekt.

Ses på måndag :)
Puss från lilla mig

Nothing to say...

Skol-sm

Hejhopp alla(få) läsare.
Just nu sitter jag på ett hotellrum i Uppsala och väntar på att tiden ska gå så vi kommer iväg till arenan i Sollentna. Vi åker om exakt femtiosju minuter.
Idag blir det tävla för fullt, både 100m och kula idag.

Det var nästan ett litet mirakel att vi kom fram hit.
Först så fanns det inga takräcken till bilen, så stavarna inte gick att sätta på taken. Sen när vi åkte till biluthyrningen så hade de takräcken iallafall. Sedan så går våran bil knappt 70, det var kanske inte riktigt sant, men den hade problem att åka fort iallafall. När vi väl kommer till Uppsala så vet inte Hubbe riktigt vart vi ska, så innan vi hitta till hotellet hann han stanna mitt på ett överångsställe, köra på en bussgata och sedan även på en gågata och nästan in i en lastbil, för att sedan köra nästan samma runda en gång till. Ojoj..

Måste bara säga att vi har grymt snygga tävlingskläder också. Gula, äckliga linnen, byxorna kunde vi inte ha, för det låg en död mus bland dem...

Nu ska jag packa väskan och träna kula(mellan sängarna) 

Puss från mig
Och tack till lilla gulliga blonda Anna(inte jag), känns bra att jag har ditt stöd :)

oohh....

You taste like strawberry weed

(Hoppas du förstår att mina rubriker ibland inte instämmer med dagen, obs ibland, ibland är det bara citat eller liknande jag gillar)

Imorgon klockan åtta drar vi. Shohoo!!
Jag hoppas jag packat allt, spikskor, tävlingskläder osv.

Idag har jag varit alldeles för virr, typ snubblat på allting som finns i skolan och inte varit riktigt närvarande. Jag trodde hela engelsk-lektionen att bedövad betydde att man inte hörde något för tillfället. BeDÖVad liksom, tills Madde fick tala om för mig att det inte hade något alls med hörseln att göra. Jag får ta och skärpa mig nu(fatta vad många av mina visioner man kan hitta här på bloggen).
I helgen blir det matteräkning varenda lediga minut, är det tänkt. Eftersom jag har torsdagens, fredagens och lite av onsdagens uppgifter kvar. Kan ju bero på att jag är mer fascinerad av att det går skriva och spela frågesport på miniräknaren än att den faktiskt går att räkna med. Och inte känner jag mig smartare när jag märker att Anna sitter bredvid mig och är mer än tio uppgifter före mig, fast hon hjälper mig emellanåt.
Men snart kommer lite roligare matte och inte tråkiga/korkade frågor med ännu mera korkade svar.

Men det måste också tilläggas att dagen varit kul och många tusen gånger bättre än gårdagens dåliga dag.
Måste också tilläggas(när jag ändå håller på med sånt) att jag stör mig på de som säger att de känner mig till andra människor, men som sedan inte ens vågar heja på mig. Hur kan någon känna mig så bra som det verkar, men jag känner inte denna någon?

Nu måste jag fortsätta packa och ladda mp3n. Ha det gött.

Puss från mig

Better, better, better

When everything's made to be broken

När du nästa gång ska ringa någon
skulle du då inte kunna missa alla
siffror och råka hamna hos mig istället?

Tisdag, imorgon onsdag, sedan torsdag, vilket betyder ledigt från skolan, men inte från skolarbetet...
Igår, måndag, missade en timmes biologi för mitt älskade hår(=frissan), men ändrade planer, eller en hund som brutit svansen. En promenad i odenskog till närmsta busshållplats(jag sett), glömt jackan, vilse påväg tillbaka, skjuts hem av mamma. Middag i bilen för att sedan hinna till tyg, hem, sova.

Idag kände jag av min gamla vanliga förkylning som alltid kommer på hösten.
Nu har jag försökt plugga in 20 glosor på engelskan. Som du kanske förstår(eftersom jag skriverhär) gav jag upp. Jag kan några, men inte motsatserna och synonymerna.

På torsdag sticker vi till Sollentuna(eller Uppsala egentligen, Sollentuna fredag, tävling).
Nu ska jag sova, länge länge länge, hade jag tänkt. Ingen RIÖ imorgon bitti för mig. Wiihiii!


Godnatt på dig
Puss

Dålig tajming,
då,
nu
and to the end of time


Titta, jag har hittat något bra! :)

Photobucket

not my day not my day not my day not my day not my day

Visste du att det fanns ett ställe som heter Lolland. Lolland! Seriöst? Liksom, LOL på det!

Typ lol på  denna dag också. Det bästa som hände på tävlingarna idag var att de var slut.
Fast gårdagens längd och 100m var iallafall okej.
Idag stötte jag nästan lika långt i DM(med 4-kilos kulan) som i F17. Sjukt bra, om det hade gått bra i F17. Men nu gjorde det ju inte det. Lite över 9,5 m, usch och fy. Inte ens i närheten av tio meter i de två,  och ända, stötarna jag lyckades stå kvar i ringen.

Men gårdagskvällen var ju kul iallafall! Mycket kul, tillochmed.
Jag såg att jag i tidigare inlägg skrivit  dagens/veckans kommenatar.
Så denna vecka blir det helt klart Karros kommentar som vinner: Ja, men sådär kan man ju också se ut! Säger hon och låter som hon sett något riktigt fult. Och pekar mot en kille på en cykel. Grejen var den att bakom killen var 06's skyltfönster, vilket ingen fattade först.

Nu sitter jag vid min bärbara dator och försöker göra matteläxan, sedan bioilogiläxa. Jag är ingen läxmänniska, men innan jul ska jag ha blivit det!! Fy fan vad jag ska plugga(åtminstone försöka, som jag sagt, detta är min vision! Obs!)
Och som du läste i föregående mening "vid min bärbara dator". Ja, det är sant, internet fungerar här igen :)

Puss från lilla mig

So much trouble, so not worth it...

I wanna kick you out and let the sunshine in

Nu var det längesen jag skrev här.
(Ni kanske sätt att bloggen på något underligt sätt han byta design medans jag var borta också)
Denna vecka har kört slut på mig totalt. Jag har knappt varit hemma överhuvudtaget, och när jag har varit hemma så har jag suttit med näsan i skolböcker.
Men jag gillar det, att inte sitta hemma och dryga, utan att göra något istället. Sova hinner man ändå med, tillslut.
Jag har hunnit köpa två caesarsskivor på sitonde, en gammal, kan vart deras första. Och så deras nyaste. Fast gamla Caesars Palace är faktiskt mycket bättre än nya, 'youth is waisted the young' är helt otroligt bra, jag får typ rysningar när jag trycker på play.
Jaja, nog om Caesars, nu ska jag sova och se om Karros beslut står kvar även imorgon.
Och se om jag kan sluta säga drygt och soft i varje mening.

Puss

aaahhh...
confusing,
just so confusing....

RSS 2.0