Äntligen hemma!

Igår kom vi äntligen fram till vår nya lägenhet, fast inte uten strul. När vi klev på tåget fick vi veta att järnvägen var avstängd efter Storlien så vi fick åka buss därifrån till Hell, bussen var såklart 20 minuter sen. När vi kommit till Trondheim är det riktigt dåligt väder, regn och storm. Det första vi hade bestämt oss för att göra var att gå till skatteetaten för att fixa norskt personnummer, och jag trodde det skulle gå lätt eftersom jag har läst allt jag har hittat om det. Men nej, vi träffade en sur kärring som typ skrattade åt oss och sa att vi måste ha med oss arbetskontrakt och ha en kontaktperson och allt möjligt, inget av detta stod på deras hemsida.
Så då gick vi ut i spöregnet igen och gick till lägenheten. Lägenheten är iallafall galet fin, mycket mindre än vi trodde men ändå så himla fin. Så vi gick igenom hela lägenheten och allt var bra, fast jag tänkte att jag skulle kolla så att internet verkligen funkade, vilket det såklart inte gjorde. Vi stod i en timme och fick det inte att funka. Men det var nog bara uthyrarna som inte riktigt kunde med det, för senare på kvällen flyttade jag om sladdarna och då funkade det.

Jag har redan hittat min favoritplats i lägenheten


och takterrasserna är inget att klaga på heller. Här är bilder från dom övre (de övre är på de högsta våningarna och den nedre är på våningen där vi bor så där kan det nog bli många frukostar)




Ikea-tankar

Man kan verkligen testa sitt förhållande genom att gå en hel dag på Ikea. Det blev långa utlägg om vilken pastaslev vi skulle ha eller om vi verkligen ska köpa det dyraste lakanet. Men vi kom riktigt bra överrens, ända tills vi kom till kuddavdelningen. Mathias ville absolut inte att vi skulle köpa en kudde som jag drömt om i flera år. Men efter en timme eller så kom vi från tygavdelningen med min kudde och ett fint tyg att göra en tavla av :)



Att vi skulle ha en galen lunch var vi överrens om iallafall.

Och en soffa fyndade vi på blocket.


Och nu måste jag åka till Mathias och hämta min fina orkidé så jag inte hinner döda den innan vi ens flyttat in

RSS 2.0