2012 04 18



Nu har vi fått våra namnbrickor, yes! Nu börjar det närma sig. Fast jag är fortfarande pessimistisk och tror att de inte kommer hinna bygga klart hotellet till öppning, det ser ut som rena rama byggarbetsplatsen(vilket det är) med halvmålade väggar överallt och obyggda hissar...

Idag var vi på en riktigt kul kurs, om passion, personkännedom, service m.m. De som föreläste var superbra och jag tycker såklart fortfarande att mina kollegor är underbara.

Påväg hem från jobbet idag gick jag och log hela vägen (hela de 2km, 30 min hem). Det var så underbart med solen som värmde och segelbåtarna i hamnarna och fiskmåsarna som lät så somrigt och så alla de söta färgglada husen. Då kom jag på att om mina kära vänner som befinner sig i Östersund och London också bodde här skulle min lycka välla över alla kanter.

Första helgen i Trondheim

Första helgen blev verkligen händelserik, detta glömmer jag inte i första taget.
I fredags stod jag i disken hela eftermiddagen och inte förrän klockan sex var alla tusentals tallrikar diskade. Så då skyndade jag mig hem och slängde i mig mat och gick till Marthe med Veronica. Vi drack vin och kaffe med baileys och diskuterade olikheter mellan Sverige och Norge. Sedan skulle vi ut på krogen, men det är tydligen 20-årsgräns nästan överallt på fredagar. Så vi gick till koos och satt och drack ett glas vin sen gick vi till Gossip Girl som är mer en krog men det var ganska trist, det var så himla lite folk. Kvällen avslutades hos Marthe.

På lördagen mötte vi upp tjejerna nedanför och Linda, Daniel och Fredrik. Alla var lite lagom pigga så vi tänkte ta en fika på Solsidan, men det var helt fullt överallt så det blev en take-away-kaffe som vi tog med till bryggan. Sedan var tanken att jag och Mathias skulle på IKEA, men det är svindyrt att åka buss så vi gick en timme enkelväg för att köpa en spegel och sen lika långt tillbaka, fy fan säger jag bara.
På kvällen kom gänget hit igen och vi kollade på film och spelade kort till mitt i natten.



Idag har vi bara tagit det lugnt hemma. Vi har städat och tvättat lite och jag har tagit en springtur. Nu ska jag ta en dusch och sedan ska vi äta kladdkaka framför en mysig film :)

Imorgon väntar en dag med förstahjälpen kurser. Jag längtar till jobbet, alla jag jobbar med är så härliga!

Hoppas ni har det bra hemma i Östersund. Jag ska skaffa skype så kan vi prata :)

Tredje jobbdagen på Clarion

Nu ska jag snart vandra iväg på min tredje jobbdag på Clarion och det känns superbra!

Dock så regnar det ute idag så just själva vandringen till jobbet blir nog inte den roligaste.
Jag ska jobba med riktigt skönt folk i restaurangen, och i resten av hotellet också. I restaurangdelen är vi typ hälften svenskar, då förstår jag iallafall vad de säger ;)

Ett minus med att jobba i Norge är alla dessa mackor, eller bröskiv som de säger. Varje dag till lunch fram till öppning ska vi äta mackor till lunch.


Dagens lunch består av en korv och ost macka, en ägg och ost macka och en macka med fejknougatti. Hur kul ser det här ut liksom?

Friday I'm in love

Nu har jag fått två härliga dagar i Överammer. Igår när jag kom dit var det bara Mathias och Samuel hemma och det enda Samuel ville göra var att åka bil. Så vi åkte till Hammarstrand och fikade, jag och Samuel delade på en macka med räkröra (min macka var lite bättre än hans ananaskaka), och såklart köpte vi ett kilo påskgodis. Och påväg hem så var det en bil som stod i vägen och Samuel ropade "Flytta på dig mongo!".
Idag har vi hjälp Linn med hennes barnkalas och haft lite påskmys.
Fast det kändes jobbigt att åka hem ikväll, fast vi får se till att det inte blir så länge till nästa gång.


Jag räknar dagarna

På påsken för tre år sedan åkte jag till Överammer för att träffa Mathias familj för första gången. Den här påsken åker jag för att säga hejdå.

Och idag var det kramkalas på dagis.

Det börjar kännas så verkligt nu med flytten till Norge, och det gör även lite ont i hjärtat.

RSS 2.0